Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore1262g215kcal7.6g31.5g5g8.8g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g721g1190kcal144.2g0g72.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g270g76kcal1.6g16.1g0.5g6.8g
Sipuli (kuorittu)270g73kcal3.5g13g0.5g4.6g
Basilika, tuore 18g4.9kcal0.6g0.2g0.1g0.3g
Tomaattimurska 721g212kcal4g38.2g1.4g13.7g
Tomaattisose tomaattipyree 81g62kcal3.6g10.5g0.2g0.8g
Ketsuppi, Heinz36g37kcal0.3g8.7g0g0.4g
Valkosipuli 22g23kcal1.7g3.5g0.1g0.5g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g451g1104kcal81.1g2.7g85.6g0g
Mozzarella juustoraaste, valio180g523kcal46.9g0g37.8g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen180g36kcal1.1g6.8g0.5g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8423g7109kcal592.4g262.4g407.6g76.8g
Valittu annoskoko4212g3554kcal296.2g131.2g203.8g38.4g
Annoskoko puolitettuna2106g1777kcal148.1g65.6g101.9g19.2g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434171