Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha167g277kcal31.7g0g16.7g0g
Sipuli (kuorittu)84g23kcal1.1g4g0.2g1.4g
Rypsiöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.9g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g58g35kcal0.9g7.6g0.1g0.5g
Kananmuna kuoreton 23g33kcal2.9g0.1g2.4g0g
Jauhelihamauste, annos 15g2.1g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.8g2.3kcal0.1g0.3g0g0.2g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 42g72kcal3.2g1g6.3g0g
Ketsuppi, Heinz13g13kcal0.1g3g0g0.2g
Sinappi 13g16kcal0.5g1.8g0.8g0.2g
Korppujauho 10g38kcal1.1g7.8g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana845g1125kcal83.6g52.2g64.4g6.4g
Valittu annoskoko422g562kcal41.8g26.1g32.2g3.2g
Annoskoko puolitettuna211g281kcal20.9g13.1g16.1g1.6g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727