Jogurttiporkkana sämpylät

1. Lämmitä jogurtti ja vesi seos kädenlämpöiseksi.

Sekoita hiiva joukkoon ilmavasti vatkaten niin kauan että hiiva on liuennut.

2. Lisää joukkoon suola, sokeri, raastettuporkkana ja öljy.

3. Alusta taikina jauhoilla.

4 Kohota kaksin kertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

5. Leivo n. 18 sämpylää.

Nostata hetki pellillä.

Voitele munalla tai basilikamuna seoksella.

6. Voideltujen sämpylöiden päälle voit viiltaa pienet viivat (esteettisesti mukavan näköiset)
7. Paista 225 astetta n. 10min

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1127 grammaa

Snyys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 17g149kcal0g0g16.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 220g753kcal22.4g153.6g2.6g7.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g24g6.8kcal0.1g1.5g0g0.6g
Sokeri 1.5g6.1kcal0g1.5g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 9g7kcal1.2g0.1g0g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Jogurtti, RELA, rasvaton, maustamaton (Ingman) 100 g, 1 dl75g33kcal3.2g4.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana845g1911kcal53.8g321.6g39.8g17.8g
Valittu annoskoko423g955kcal26.9g160.8g19.9g8.9g
Annoskoko puolitettuna211g478kcal13.5g80.4g10g4.5g
Arvot/100g100g226kcal6.4g38.1g4.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=81603