Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1773g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g39g140kcal17.6g15.6g2.3g0g
Neljänviljanhiutale 106g351kcal10.7g61.8g3.7g12.2g
Vehnäjauho puolikarkea 2075g7119kcal211.4g1452.3g24.9g72.6g
Suola, annos 3g36g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 195g593kcal17.1g108.1g3.7g27.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8448g16406kcal513.6g3275.6g69.2g223.8g
Valittu annoskoko4224g8203kcal256.8g1637.8g34.6g111.9g
Annoskoko puolitettuna2112g4102kcal128.4g818.9g17.3g56g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256