Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 300g2178kcal3.6g1.2g244.1g0g
Sokeri 721g2925kcal0g719.8g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g751g488kcal82.6g31.5g2.3g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%150g240kcal4.1g4.1g22.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1066g3657kcal108.6g746g12.8g37.3g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.3g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24g96kcal0g23.8g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g1051g357kcal2.1g74.6g3.2g18.9g
Siirappi 120g362kcal0.1g89g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g12g44kcal0.4g9.6g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8448g20798kcal406.2g3421.8g570.6g112.8g
Valittu annoskoko4224g10399kcal203.1g1710.9g285.3g56.4g
Annoskoko puolitettuna2112g5200kcal101.6g855.5g142.7g28.2g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948