Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 1200g346kcal12g55.2g3.6g21.6g
Selleri, annos 50g480g67kcal4.8g14.4g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1200g336kcal7.2g71.4g2.4g30g
Sipuli (kuorittu)360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Kuohukerma,valio,2dl480g1632kcal9.6g14.4g168g0g
Juustoraaste emmental punaleima480g1872kcal139.2g0g144g0g
Vehnäjauho, sunnuntai24g84kcal2.9g17g0.5g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8448g8869kcal360.8g379.4g638.4g116.8g
Valittu annoskoko4224g4435kcal180.4g189.7g319.2g58.4g
Annoskoko puolitettuna2112g2217kcal90.2g94.9g159.6g29.2g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465