Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 135g39kcal1.4g6.2g0.4g2.4g
Palsternakka 45g29kcal0.2g5.3g0.2g2g
Nauris 180g49kcal1.8g7.6g0.5g3.4g
Lohifilee 1080g2110kcal201.9g0g145.8g0g
Tilli, tuore 36g11kcal1.3g0.3g0.3g0.8g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g27g59kcal4.6g4.6g2.4g0.1g
Sipulikuutiot Apetit180g47kcal2.2g8.6g0.4g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g180g31kcal3.4g3.8g0.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 540g1783kcal10.8g16.2g189g0g
Vesi1800g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)27g7.3kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8460g8328kcal456g107.8g679g18.4g
Valittu annoskoko4230g4164kcal228g53.9g339.5g9.2g
Annoskoko puolitettuna2115g2082kcal114g27g169.8g4.6g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104981