Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g553g155kcal3.3g32.9g1.1g13.8g
Sipuli (kuorittu)541g146kcal7g26g1.1g9.2g
Pekoni rasvainen 180g678kcal21.6g0g66.7g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)39g281kcal0g0g31.2g0g
Hirvenliha 841g945kcal177.7g0g25.2g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 1000g426kcal3.8g41g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 361g1406kcal7.7g7.9g151.4g0g
Lihaliemi laimennettu 601g114kcal0g18g3.6g0.1g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g60g216kcal7.8g42.1g1.3g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8472g8864kcal467.2g355.4g564g53.2g
Valittu annoskoko4236g4432kcal233.6g177.7g282g26.6g
Annoskoko puolitettuna2118g2216kcal116.8g88.9g141g13.3g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84565