Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 13g50kcal1.9g7.6g1g1.3g
Vehnälese 13g30kcal1.8g2.1g0.6g5g
Leivinjauhe 1.7g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Hermesetas-jauhe4g12kcal0g2.2g0g1.6g
Kananmuna kuoreton 18g26kcal2.3g0.1g1.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen33g11kcal1.1g1.6g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g3.3g10kcal0g1.9g0g1.3g
Vanilliinisokeri, teelusikka2.7g11kcal0g2.6g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton6.7g21kcal1.5g0.7g1.4g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 17g56kcal0g13.6g0g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen217g71kcal7.1g10.6g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g67g107kcal2.9g10.7g5.7g0.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 23g10kcal2.3g0.1g0g0g
Liivatelehti, gelatiini4.3g15kcal3.7g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana848g864kcal49.4g108.8g21.2g19g
Valittu annoskoko424g432kcal24.7g54.4g10.6g9.5g
Annoskoko puolitettuna212g216kcal12.4g27.2g5.3g4.8g
Arvot/100g100g102kcal5.8g12.8g2.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=404258