Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali250g53kcal3g8.5g0.5g5.2g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 100g132kcal2.6g3.2g12g0g
Dijonsinappi, Maille, Original7.5g5.3kcal0.3g0.6g0.2g0.2g
Ruohosipuli, tuore10g2.7kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g55g79kcal6.9g0.2g5.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana848g549kcal26g26.6g37g11.6g
Valittu annoskoko424g275kcal13g13.3g18.5g5.8g
Annoskoko puolitettuna212g137kcal6.5g6.7g9.3g2.9g
Arvot/100g100g65kcal3.1g3.1g4.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447