Hollandaise

Laakerinlehti
1/4 tl mustapippureita (kokonaisia)
1/2 rkl vettä

Etikka, laakerinlehti, pippurit ja vesi kasariin.

Kuumenna kuplivaksi ja keitä kokoon niin, että puolet jää jäljelle.

Munankeltuaiset kulhoon ja vesihauteeseen.

Etikkaseos siivilöitynä perään.

Vatkaa voikuutiot yksitellen mukaan.

Suolaa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 53 grammaa

Harzam
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi (perinteinen meijerivoi)2827g20352kcal2.8g2.8g2261.3g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 808g2301kcal125.2g1.6g201.9g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)606g121kcal0g39.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8480g45548kcal256g87.6g4926.4g0g
Valittu annoskoko4240g22774kcal128g43.8g2463.2g0g
Annoskoko puolitettuna2120g11387kcal64g21.9g1231.6g0g
Arvot/100g100g537kcal3g1g58.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=67435