Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 449g3256kcal5.3g1.8g364.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 539g676kcal59.2g1.4g48.6g0g
Kaurahiutale 180g672kcal26g102.3g13.1g18g
Vehnäjauho puolikarkea 584g2002kcal59.5g408.4g7g20.4g
Sokeri 649g2632kcal0g647.9g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g898g1050kcal25.1g35.9g89.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g36g144kcal0g35.5g0g0g
Leivinjauhe 18g32kcal0.9g6.8g0g0.1g
Mustikka metsä- 898g395kcal4.5g57.4g5.4g29.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8496g21717kcal361g2594.8g1057.6g136.2g
Valittu annoskoko4248g10858kcal180.5g1297.4g528.8g68.1g
Annoskoko puolitettuna2124g5429kcal90.3g648.7g264.4g34.1g
Arvot/100g100g256kcal4.2g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932