Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g48g29kcal6.3g0.5g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 960g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 43g382kcal0g0g43.2g0g
Suola, annos 3g36g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 32g97kcal0g23.7g0g0g
Kurpitsa 1600g254kcal12g32g1.6g32g
Vehnäjauho puolikarkea 1440g4942kcal146.8g1008.2g17.3g50.4g
Kananmuna kuoreton 88g126kcal11g0.3g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8496g11659kcal352.2g2129.4g142.6g164.8g
Valittu annoskoko4248g5830kcal176.1g1064.7g71.3g82.4g
Annoskoko puolitettuna2124g2915kcal88.1g532.4g35.7g41.2g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25.1g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252206