Kaalikeitto

Pilko kaali n.3-4cm suikaleiksi ja huuhdo.

Laita isoon kattilaan ja lisää vettä niin, että kaalit peittyvät reilusti.

Kuumenna nopeasti kiehuvaksi ja hiljennä lämpöä.

Hauduta hiljalleen poreillen n. 2-2 1/2h Uuden sadon kaali kypsyy nopeammin.

Lisää liha, -ja kasvisliemikuutiot(3+3) Maustepippurin voit lisätä joko kokonaisina tässä vaiheessa, tai jauheena jauhelihan seassa.

Kuori ja pilko porkkanat kiekoiksi, lisää keittoon.

Jatka hauduttamista vielä tunti.

Paista jauheliha ja lisää kypsään jauhelihaan mausteet, soijakastike, sweet chilli sauce, ketsuppi sekä valkosipuli.

(Jauheliha tässä vaiheessa todella mausteinen ja tumma.) Lisää seos keittoon, hauduta vielä muutama minuutti.

Keitto paranee lämmitettäessä uudelleen.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 680 grammaa

Renesmee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali88g19kcal1.1g3g0.2g1.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g31g8.8kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Lihaliemikuutio vähärasv.&vähäsuol. Maggi2.1g5.6kcal0.1g1.1g0.1g0g
Kasvisliemikuutio,vähärasvainen (Maggi), annos 10g2.1g4.9kcal0.1g0.9g0.1g0g
Jauheliha, sika-nauta 44g97kcal7.7g0g7.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi heinz (Heinz), annos 10g3.1g3.2kcal0g0.8g0g0g
Soijakastike 1.9g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g0.3g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Sweet Chili Sauce Santa Maria1.9g3.7kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana851g289kcal18.8g18g15.8g5.2g
Valittu annoskoko426g144kcal9.4g9g7.9g2.6g
Annoskoko puolitettuna213g72kcal4.7g4.5g4g1.3g
Arvot/100g100g34kcal2.2g2.1g1.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=282762