Susan raparperipiirakka

Muruseos:
8 dl (450 g) vehnäjauhoja
3 dl (260 g)l sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta (660 g)
2 dl rasvaton piimä
1 kananmuna

täyte:
2 l (n. 1400 g) raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
4 dl sokeria
2 kananmunaa
4 tl vaniljasokeria

pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta

noin 20 palaa

valmistusaika noin 1 tunti 20 minuuttia

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula.

2. Jaa seos kahteen eri kulhoon.

Käytä 2/3 (n. 650 g) muruseoksesta pohjataikinaan.

Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

3. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna.

4. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.

5. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.

6. Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri.

Kaada seos piirakan päälle.

Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

VINKKI: Toisen maitorahkan voi korvata sitruuna- tai omenakanelirahkalla.

Piirakan kanssa voi tarjota vaniljakastiketta tai jäätelöä.

OHJE ON Hämeenkyrön maisemakahvilan emäntä Katariina Pylsyn Kotiliedelle antama vuonna 2006.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Susanstrand
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 51g174kcal5.2g35.4g0.6g1.8g
Sokeri 49g201kcal0g49.4g0g0g
Flora laktoositon margariini (Flora), annos 1g28g174kcal0g0g19.7g0g
Piimä, rasvaton (Valio)23g7.2kcal0.7g1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 20g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Raparperi 157g53kcal1.1g8.7g0.2g2.2g
Rahka, valio56g37kcal5.6g2.4g0.2g0g
Sokeri 38g155kcal0g38.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.7g11kcal0g2.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana850g1673kcal29.6g275.8g45g8g
Valittu annoskoko425g836kcal14.8g137.9g22.5g4g
Annoskoko puolitettuna213g418kcal7.4g69g11.3g2g
Arvot/100g100g197kcal3.5g32.4g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=127239