Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)135g170kcal14.8g0.4g12.1g0g
Sokeri 57g232kcal0g57.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 66g225kcal6.7g46g0.8g2.3g
Leivinjauhe 3.4g5.9kcal0.2g1.3g0g0g
Vesi11g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl45g153kcal0.9g1.3g15.7g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 90g72kcal0.4g15.4g0.2g1.5g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.4kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.7g11kcal0g2.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana851g1779kcal46g258g57.6g7.6g
Valittu annoskoko425g889kcal23g129g28.8g3.8g
Annoskoko puolitettuna213g445kcal11.5g64.5g14.4g1.9g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142148