Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 816g5921kcal9.7g3.3g663.6g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)1049g6349kcal90.3g199.4g571.9g136.4g
Sokeri 991g4023kcal0g990.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu840g1058kcal92.3g2.5g75.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 303g1040kcal30.9g212.2g3.6g10.6g
Leivinjauhe 23g41kcal1.2g8.8g0g0.1g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön233g1667kcal18.7g21g177.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8512g40199kcal486.2g2874.6g2983.8g294.2g
Valittu annoskoko4256g20099kcal243.1g1437.3g1491.9g147.1g
Annoskoko puolitettuna2128g10050kcal121.6g718.7g746g73.6g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35.1g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104571