Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2040g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g260g831kcal29.6g158.7g7.3g31.4g
Siirappi 37g112kcal0g27.5g0g0g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 50g140kcal7.5g13g2.2g19.5g
Vehnälese 56g127kcal7.4g8.6g2.5g20.9g
Ruisjauho (Rainbow)186g594kcal18.5g116.9g4.3g26g
Vehnäjauho puolikarkea 1567g5378kcal159.7g1097.2g18.8g54.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl42g376kcal0g0g41.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8512g15113kcal445.4g2843.8g153.6g305.4g
Valittu annoskoko4256g7557kcal222.7g1421.9g76.8g152.7g
Annoskoko puolitettuna2128g3778kcal111.4g711g38.4g76.4g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112885