Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1239g1767kcal154.8g3.7g126.9g0g
Sokeri 1182g4799kcal0g1181g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 844g4497kcal2.8g3g506.7g0g
Leivinjauhe 56g99kcal2.9g21.3g0g0.3g
Vanilliinisokeri, teelusikka56g225kcal0g55.7g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen844g279kcal27.9g41.4g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 34g125kcal6.2g3.7g7.3g10.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8512g23580kcal389.2g2619.6g1281.8g21.2g
Valittu annoskoko4256g11790kcal194.6g1309.8g640.9g10.6g
Annoskoko puolitettuna2128g5895kcal97.3g654.9g320.5g5.3g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472