Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 167g40kcal3g3.7g0.5g3.8g
Purjosipuli 33g7.6kcal0.6g0.8g0.1g0.7g
Valkosipuli 4.2g4.5kcal0.3g0.7g0g0.1g
Rypsiöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Flora kevyt margariini 40 400g6.3g23kcal0g0.2g2.5g0g
Kasvisliemi laimennettu 167g16kcal0.5g0.7g1.2g0.1g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g42g100kcal6.3g1.3g8.3g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana853g482kcal21.4g14.8g36.4g9.4g
Valittu annoskoko426g241kcal10.7g7.4g18.2g4.7g
Annoskoko puolitettuna213g121kcal5.4g3.7g9.1g2.4g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=187518