Hoppumoussaka (pirkan ohje)

Halkaise munakoiso pitkittäin neljään osaan.

Leikkaa vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Levitä viipaleet laakealle vadille ja ripottele pinnalle suolaa.

Suola pehmittää ja irrottaa munakoisosta nestettä.

Munakoisoviipaleet saavat hiostua noin 15 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista jauheliha.

Lisää kasariin sipulit ja valkosipulit kuullottumaan.

Sekoita joukkoon tomaattipyree ja vesi.

Anna hautua kannen alla muutama minuutti.

Huuhtele munakoisoista suola pois ja kuivaa ne hyvin talouspaperiin.

Lisää munakoisot kasariin ja sekoittele.

Mausta mustapippurilla, oreganolla ja timjamilla.

Hauduta kannen alla viisi minuuttia.

Tarkista maku.

Levitä pinnalle tomaattilohkot ja salaattijuustomurut (juusto ei kuulu reseptin kaloreihin, eli lisää tämä ruoka-aineisiin itse!).

Kuumenna ja ripottele päälle persiljaa.

Tarjoa uusien perunoiden ja leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 355 grammaa

Tinas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 899g201kcal4.5g27.9g1.8g22.5g
Jauheliha, lammas (20% rasvaa)1499g4302kcal377.7g0g311.8g0g
Sipuli 90g27kcal1.1g4.3g0.2g1.5g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g2g0.1g0.3g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g750g152kcal4.5g28.5g2.2g10.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl45g405kcal0g0g45g0g
Vesi, vesijohtovesi 899g0kcal0g0g0g0g
Tomaattipyree, Pirkka30g25kcal1g5.7g0.3g0.3g
Oregano, kuivattu 6g18kcal0.7g1.3g0.6g2.6g
Timjami 6g17kcal0.5g1.6g0.4g2.2g
Persilja 15g4.1kcal0.2g0.2g0g1.2g
Mustapippuri 9g25kcal1g3.4g0.3g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8520g10378kcal784.2g149.8g725.4g87g
Valittu annoskoko4260g5189kcal392.1g74.9g362.7g43.5g
Annoskoko puolitettuna2130g2595kcal196.1g37.5g181.4g21.8g
Arvot/100g100g122kcal9.2g1.8g8.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372498