Samettinen katkarapukeitto

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa seesamöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Kaada seos tehosekoittimeen ja surraa tasaiseksi.

Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Kaada seos takaisin kattilaan.

Lisää kerma ja katkaravut.

Mausta esim ripauksella cayannepippuria.

Kiehauta nopeasti, mutta varo etteivät katkaravut sitkisty.

Tarjoa esimerkiksi krutonkien kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Seesamöljy, kylmäpuristettu24g216kcal0g0g24g0g
Sipuli (kuorittu)268g72kcal3.5g12.9g0.5g4.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g92g96kcal7.3g15g0.6g1.8g
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g1600g368kcal22.4g54.4g6.4g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g40g94kcal1.2g10.5g5.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl800g2720kcal16g24g280g0g
Katkarapu 1440g985kcal207.9g0g15.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8528g9101kcal516.6g233.6g665.2g12.8g
Valittu annoskoko4264g4551kcal258.3g116.8g332.6g6.4g
Annoskoko puolitettuna2132g2275kcal129.2g58.4g166.3g3.2g
Arvot/100g100g107kcal6.1g2.7g7.8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=272528