Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 2700g650kcal48.9g59.4g8.1g62.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g585g164kcal3.5g34.8g1.2g14.6g
Valkosipuli 54g59kcal4.3g8.8g0.3g1.1g
Lihaliemikuutio Maggi27g76kcal2.4g1.9g6.2g0g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 450g573kcal97g0g20.2g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia450g675kcal76.5g0g40.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8532g4392kcal465.2g209.8g153g155.6g
Valittu annoskoko4266g2196kcal232.6g104.9g76.5g77.8g
Annoskoko puolitettuna2133g1098kcal116.3g52.5g38.3g38.9g
Arvot/100g100g52kcal5.5g2.5g1.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252454