Samettinen katkarapukeitto

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa seesamöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Kaada seos tehosekoittimeen ja surraa tasaiseksi.

Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Kaada seos takaisin kattilaan.

Lisää kerma ja katkaravut.

Mausta esim ripauksella cayannepippuria.

Kiehauta nopeasti, mutta varo etteivät katkaravut sitkisty.

Tarjoa esimerkiksi krutonkien kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Seesamöljy, kylmäpuristettu24g216kcal0g0g24g0g
Sipuli (kuorittu)269g73kcal3.5g12.9g0.5g4.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g92g96kcal7.3g15g0.6g1.8g
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g1603g369kcal22.4g54.5g6.4g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g40g94kcal1.2g10.5g5.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl802g2725kcal16g24g280.5g0g
Katkarapu 1443g987kcal208.3g0g15.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8544g9118kcal517.4g233.8g666.4g12.8g
Valittu annoskoko4272g4559kcal258.7g116.9g333.2g6.4g
Annoskoko puolitettuna2136g2280kcal129.4g58.5g166.6g3.2g
Arvot/100g100g107kcal6.1g2.7g7.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=272528