Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g42g44kcal3.3g6.8g0.3g0.8g
Basilika, tuore 60g16kcal1.9g0.6g0.5g1g
Parmesan formaggio da pasta200g913kcal79.9g0g65.9g0g
Auringonkukansiemen 200g1186kcal45.9g25.2g98.9g12g
Oliiviöljy 360g3179kcal0g0g359.5g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty1798g2517kcal92.7g502.6g12.2g61.1g
Broileri, rintafilee, nahaton 1598g1712kcal369.1g0g24g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8544g19154kcal1186.4g1073.4g1122.8g152g
Valittu annoskoko4272g9577kcal593.2g536.7g561.4g76g
Annoskoko puolitettuna2136g4789kcal296.6g268.4g280.7g38g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217