Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g42g44kcal3.3g6.8g0.3g0.8g
Basilika, tuore 60g16kcal1.9g0.6g0.5g1g
Parmesan formaggio da pasta200g914kcal80g0g66g0g
Auringonkukansiemen 200g1188kcal46g25.2g99g12g
Oliiviöljy 360g3184kcal0g0g360g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty1800g2520kcal92.9g503.3g12.2g61.2g
Broileri, rintafilee, nahaton 1600g1714kcal369.6g0g24g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8556g19181kcal1188.2g1074.8g1124.2g152.2g
Valittu annoskoko4278g9590kcal594.1g537.4g562.1g76.1g
Annoskoko puolitettuna2139g4795kcal297.1g268.7g281.1g38.1g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217