Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 600g753kcal66g1.6g54.1g0g
Sokeri 850g3450kcal0g849.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 585g2007kcal59.6g409.5g7g20.5g
Voi 200g1451kcal2.4g0.8g162.6g0g
Maito,kevyt (valio) 100g300g138kcal9.6g14.4g4.5g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 400g529kcal10.5g12.8g48g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g400g232kcal36g20g0.8g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 900g320kcal1.4g64g0.8g18g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g20g73kcal0.7g15.9g0.7g0g
Leivinjauhe 25g44kcal1.3g9.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8560g17995kcal375g2795g557g77.2g
Valittu annoskoko4280g8998kcal187.5g1397.5g278.5g38.6g
Annoskoko puolitettuna2140g4499kcal93.8g698.8g139.3g19.3g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378748