Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)280g1064kcal1.4g18.2g112g0g
Sokeri 42g171kcal0g42g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 569g1952kcal58g398.1g6.8g19.9g
Vesi79g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys350g1225kcal2.8g304.5g0g0g
Sokeri 298g1208kcal0g297.2g0g0g
Vesi438g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore7g1.8kcal0g0.6g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g1050g3591kcal169g0g320.2g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)105g399kcal0.5g6.8g42g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g1050g389kcal94.5g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton18g3.7kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8568g20005kcal652.6g2135.4g962g39.8g
Valittu annoskoko4284g10003kcal326.3g1067.7g481g19.9g
Annoskoko puolitettuna2142g5001kcal163.2g533.9g240.5g10g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153922