Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g1983g2380kcal416.5g0g79.3g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g1442g779kcal108.2g13g30.3g5.8g
Voi 90g654kcal1.1g0.4g73.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 90g309kcal9.2g63.1g1.1g3.2g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)451g383kcal4.5g15.8g31.6g0g
Suola, annos 3g5.4g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 14g59kcal0g14.4g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton27g5.7kcal0.1g0.4g0g0g
Tilli, tuore 180g54kcal6.7g1.6g1.4g3.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8568g9247kcal1092.6g217.4g434g25.6g
Valittu annoskoko4284g4624kcal546.3g108.7g217g12.8g
Annoskoko puolitettuna2142g2312kcal273.2g54.4g108.5g6.4g
Arvot/100g100g108kcal12.8g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255450