Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2539g536kcal30.5g86.3g5.1g53.3g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 846g1925kcal160.8g0g143.9g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g106g360kcal6.9g81.4g1.2g0g
Sipuli 116g35kcal1.5g5.6g0.2g2g
Oivariini, 80 normaalisuolainen21g152kcal0.2g0.2g16.9g0g
Kananmuna, keitetty 116g166kcal14.5g0.3g11.9g0g
Kuohukerma212g719kcal4.2g6.3g74g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 296g893kcal0.3g219.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8569g9573kcal437.8g799.2g506.4g110.6g
Valittu annoskoko4284g4786kcal218.9g399.6g253.2g55.3g
Annoskoko puolitettuna2142g2393kcal109.5g199.8g126.6g27.7g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326