Auringonkukansiemen-ohraleipä juureen

Valmista ensin juuri:

1 pss kuivahiivaa
5 dl lämmintä vettä
6 dl täysjyväohrajauhoja
2 rkl hunajaa

Sekoita hiiva ja hunaja veteen, lisää jauhot ja sekoita suht tasaiseksi.

Pidä juurta huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa esim.

yön yli.

Lisää sitten juureen:

2 tl suolaa
1/3 dl rypsiöljyä
3 dl täysjyväohrajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä

Vaivaa taikinaa vähän aikaa, muotoile siitä sitten 3 leipää ja kohota liinan alla.

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Taikinasta tulee 3 leipää.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1374 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.4g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 156g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 13g41kcal0.1g10.1g0g0g
Täysjyväohrajauho, sunnuntai (Raisio), annos 60g155g511kcal17g102.1g3.1g17g
Vehnäjauho puolikarkea 61g209kcal6.2g42.7g0.7g2.1g
Rypsiöljy 10g91kcal0g0g10.3g0g
Auringonkukansiemen 31g186kcal7.2g3.9g15.5g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana858g2075kcal61g317.6g59.2g42g
Valittu annoskoko429g1038kcal30.5g158.8g29.6g21g
Annoskoko puolitettuna215g519kcal15.3g79.4g14.8g10.5g
Arvot/100g100g242kcal7.1g37g6.9g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=202162