Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 17g56kcal0.1g13.6g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Tankoparsa, vihreä141g17kcal1.8g1.7g0.3g4.9g
Parsa 141g22kcal1.8g1.7g0.3g2.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g28g7.6kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Miniluumutomaatti, annos 250g70g14kcal0.4g2.3g0.2g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g0.8g0.2kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Ruohosipuli, tuore28g7.6kcal0.4g1.1g0.2g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana859g301kcal10g44g7.8g15.8g
Valittu annoskoko430g150kcal5g22g3.9g7.9g
Annoskoko puolitettuna215g75kcal2.5g11g2g4g
Arvot/100g100g35kcal1.2g5.1g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346