Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 12g40kcal1.2g8.2g0.1g0.4g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 5g35kcal0g0g4g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Sokeri3g12kcal0g3g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 12g3.6kcal0.3g0.4g0g0g
Puolukka 5g1.9kcal0g0.3g0g0.1g
Raparperi 4g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Vesi2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana86g190kcal3g24.6g8.2g1.2g
Valittu annoskoko43g95kcal1.5g12.3g4.1g0.6g
Annoskoko puolitettuna22g48kcal0.8g6.2g2.1g0.3g
Arvot/100g100g221kcal3.5g28.5g9.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=70068