Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g22g70kcal2.2g13.9g0.7g1.7g
Pellavansiemen kokonainen 2g10kcal0.4g0g0.8g0.5g
Cashewpähkinä 2.8g16kcal0.6g0.5g1.3g0.1g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g0.3g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)13g4kcal0.4g0.6g0g0g
Puolukkahillo 3.6g4.9kcal0g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana86g210kcal7.2g32.4g5.6g4.6g
Valittu annoskoko43g105kcal3.6g16.2g2.8g2.3g
Annoskoko puolitettuna22g53kcal1.8g8.1g1.4g1.2g
Arvot/100g100g244kcal8.3g37.5g6.5g5.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141