Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl16g5.9kcal0.2g1.4g0g0g
Hiiva, 50g1.6g1kcal0.2g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma3.1g10kcal0g2.3g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g1.7g10kcal0.4g0.2g0.8g0.1g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi2.2g7kcal0.6g0.2g0.4g0.7g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g4.4g14kcal0.5g2.9g0.1g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 6.6g23kcal0.7g4.6g0.1g0.2g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g6g18kcal0.6g3.7g0.1g0.9g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g0.9g1.5kcal0.1g0.3g0g0.4g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)1.3g4.9kcal0.2g1g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana87g192kcal7g33.2g3g6g
Valittu annoskoko44g96kcal3.5g16.6g1.5g3g
Annoskoko puolitettuna22g48kcal1.8g8.3g0.8g1.5g
Arvot/100g100g220kcal8g38.1g3.4g6.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333492