Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)6.3g10kcal0.2g0.3g0.9g0g
Valkoviini kuiva 3.1g2.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g19g6.7kcal0.2g1.4g0.1g0.7g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g0.6g5.6kcal0g0g0.6g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Broileri rintafile,maustamaton14g15kcal3.2g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana87g79kcal7.2g3.6g3.4g1.4g
Valittu annoskoko44g40kcal3.6g1.8g1.7g0.7g
Annoskoko puolitettuna22g20kcal1.8g0.9g0.9g0.4g
Arvot/100g100g91kcal8.2g4.1g3.9g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012