Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1998g481kcal36.2g44g6g46g
Voi, 1 tl, 5 g125g912kcal1.2g1.2g99.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 162g557kcal16.5g113.6g1.9g5.7g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 1665g1053kcal50g79.9g58.3g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa167g500kcal38.3g0g38.3g0g
Kananmuna kuoreton 183g261kcal22.9g0.5g18.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8600g7527kcal330.2g478.4g446.4g103.4g
Valittu annoskoko4300g3763kcal165.1g239.2g223.2g51.7g
Annoskoko puolitettuna2150g1882kcal82.6g119.6g111.6g25.9g
Arvot/100g100g88kcal3.8g5.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474