Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)702g2669kcal3.5g45.6g280.9g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 773g2349kcal67.6g428g14.7g107.4g
Leivinjauhe 35g62kcal1.8g13.3g0g0.2g
Hunaja 562g1856kcal2.8g454g0g0g
Mustikka metsä- 2107g927kcal10.5g134.8g12.6g69.5g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 133g447kcal0.1g108.9g0.1g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8624g16619kcal172.6g2369.2g616.6g358g
Valittu annoskoko4312g8309kcal86.3g1184.6g308.3g179g
Annoskoko puolitettuna2156g4155kcal43.2g592.3g154.2g89.5g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=282527