Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g1122g1481kcal246.8g0g51.6g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK701g940kcal154.3g0g42.1g0g
Lanttu 701g202kcal7g32.3g2.1g12.6g
Porkkana 701g229kcal4.3g39g1.4g17.9g
Peruna, vanha, kuorittu 561g427kcal10.5g86.9g1.1g5.6g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g84g463kcal0.8g0.8g50.5g0g
Milbona Maito rasvaton421g139kcal13.9g20.6g0g0g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8624g7761kcal875.2g359.2g297.6g72.2g
Valittu annoskoko4312g3880kcal437.6g179.6g148.8g36.1g
Annoskoko puolitettuna2156g1940kcal218.8g89.8g74.4g18.1g
Arvot/100g100g90kcal10.1g4.2g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403