Kinnku-pekonipiiras

Otetaan pakaste piirakkataikina, peruna-ruis ja seurataan valmistuksessa sen ohjeita.

Painellaan taikina sulamisen jälkeen (1h huoneenlämmössä) vuokaan, jonka halkaisija on n. 28cm.

Esikypsennetään piirakkapohjaa alatasolla 200c 10 minuuttia.

Sekoitetaan täytteen aineet kulhossa:

3 kananmunaa
0,5dl maitoa
0,5dl kermaa (ohjeessa käytetty flora 7%)
1dl Valio 3j uustoa ruokakermaa100gr kinkkusuikaleita
100gr kypsennettyä pekoni

Kaadetaan täyte piirakalle, päälle n. 1dl juustoraastetta ja uuniin alatasolle 200 astetta noin 15-20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 108 grammaa

Centrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekonikuutio, atria 140g pakkaus40g140kcal5.6g0.2g12.8g0g
Kinkkusuikale, savu, pouttu 7% 230g40g51kcal4.8g1.6g2.8g0.4g
Flora kevyt ruoka 7%20g17kcal0.2g0.9g1.4g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g40g48kcal1.4g1.4g4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen20g6.6kcal0.7g1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu80g101kcal8.8g0.2g7.2g0g
Piirakkataikina/ruisperuna/100g160g592kcal7.2g49.6g40g5.9g
Juustoraaste Arla Magre 17%32g90kcal9.3g0.8g5.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana864g2090kcal76g111.4g147.2g12.6g
Valittu annoskoko432g1045kcal38g55.7g73.6g6.3g
Annoskoko puolitettuna216g522kcal19g27.9g36.8g3.2g
Arvot/100g100g242kcal8.8g12.9g17g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73224