Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 169g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi3.7g10kcal0.3g0.3g0.9g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g2.2g0.1kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%79g134kcal15.7g0g7.9g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g56g20kcal0.8g3.8g0.2g0.5g
Porkkana 23g7.3kcal0.1g1.3g0g0.6g
Selleri, annos 50g23g3.1kcal0.2g0.7g0g0g
Palsternakka 23g14kcal0.1g2.7g0.1g1g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)23g6.7kcal0.2g1.3g0g0.2g
Valkosipuli 3.4g3.7kcal0.3g0.5g0g0.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 4.5g40kcal0g0g4.5g0g
Sokeri 2.2g9kcal0g2.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana864g508kcal36g27.8g27.2g5.6g
Valittu annoskoko432g254kcal18g13.9g13.6g2.8g
Annoskoko puolitettuna216g127kcal9g7g6.8g1.4g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774