Jauhelihamureke ala Mama (vähähiilarinen)

Sekoittele ensin kananmuna veden ja mausteiden kanssa sekä sulatetut suppilovahverot.

Lisää soijajauho, sekoita ja anna turvota/vetäytyä jonkin aikaa n. 15 minuuttia.

Lopuksi lisää jauheliha ja vaivaa taikina.

Jaa taikina kahteen osaa uunipellille kahdeksi pitkulaisen limpun malliseksi pötkylöksi kylmällä vedellä kostutetuin käsin.

Uuni 175 ja aika n. 45-60minuuttia.

Maustemääriä voi suurentaa ja mausteita lisätä oman makutottumuksen mukaan ja tuoreet mausteet antavat voimakkaamman maun kuin jauhe ja purkkiversiot.

Jos en käytä sieniä teen aina itse voimakkaammin maustetun version ainakin sipulilla lisättynä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 120 grammaa

Arjamaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 2697g5972kcal471.9g0g458.5g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g225g67kcal2.2g9g0.7g0g
Kananmuna kuoreton 742g1058kcal92.7g2.2g76g0g
Vesi, vesijohtovesi 337g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 5.2g13kcal0.7g1.1g0.2g2.1g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Soijajauho, Reformi vähärasvainen202g728kcal101.1g72.8g2g28.3g
Spice Up, Makea Chilikastike, annos 15g34g60kcal0.2g14.5g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu34g35kcal2.7g5.5g0.2g0.7g
Soijakastike less salt (Kikkoman)34g28kcal3.2g3.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8640g15921kcal1349.4g217.6g1075.2g62.2g
Valittu annoskoko4320g7961kcal674.7g108.8g537.6g31.1g
Annoskoko puolitettuna2160g3980kcal337.4g54.4g268.8g15.6g
Arvot/100g100g184kcal15.6g2.5g12.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=116683