Nevskin Blinit

1.Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Liuota joukkoon hiiva, suola ja lisää puolet jauhomäärästä.

2.Anna juuren turvota ja hapantua huoneenlämmössä vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.
3.Sekoita juureen keltuainen, olut ja loput jauhoista.

4.Juuri ennen kuin alat paistaa blinejä, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan.

5.Kuumenna lettupannu.

Paista kuumassa, öljyssä blinejä eli tattariohukaisia molemmin puolin, kunnes blinit saavat kauniin ruskean värin ja rapean pinnan.

Kääntele bliniä muutaman kerran pannussa.

Älä anna pannun kuumentua liikaa, niin blinit ehtivät kypsyä ja hiiva kohottaa ohukaiset kuohkeiksi.

Jos pannu taas on liian haalea, ohukaiset vetävät itseensä liikaa rasvaa.

6.Tarjoa blinit mateenmädin, sipulin ja smetanan kanssa tai sienisalaatin, punajuurisalaatin, mateen maksan tai savukalan kanssa.

Savukalaksi sopii esimerkiksi suikaleiksi leikattu kylmäsavusiika tai -lohi.

6-7 dl maitoa
40 g hiivaa
2 tl suolaa
4 dl Semper Fin-Mix gluteenittomia jauhoja
3 dl tattarijauhoja
2 keltuainen
1/2 pulloa Laitilan kukkoa
4 valkuaista

öljyä paistamiseen

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Hazze
AineksetMääräEnergiaPHRK
Semper Fin Mix jauhoseos682g2319kcal17.1g552.5g3.4g0g
Gluteeniton tattarijauho (Keskisen mylly), annos 60g568g1637kcal38.1g343.3g9.7g33g
Kananmuna kuoreton 469g669kcal58.6g1.4g48.1g0g
Kukko pils (Laitilan), annos 500g469g202kcal1.9g19.2g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 1990g673kcal60.9g97.5g2g0g
Rypsiöljy rainbow142g1279kcal0g0g142.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8640g13558kcal353.2g2027.8g410.6g66g
Valittu annoskoko4320g6779kcal176.6g1013.9g205.3g33g
Annoskoko puolitettuna2160g3390kcal88.3g507g102.7g16.5g
Arvot/100g100g157kcal4.1g23.5g4.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=277238