Jauhelihapullat/-pihvit Maidoton, Munaton

Lihapullat/-pihvit

1½ dl (100g) korppujauhoja
1 dl (100g) Ruoka kasvirasvasekoite 15% (Keiju/Nordic)
2 dl vettä
2 tl oreganoa, kuivattu
2 tl timjamia, kuivattu
1½ tl hien.

ruususuolaa
1 (75g) hienonnettua sipulia
3-4 (20g) valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
3-5 rouhaisua pippurisekoitusta myllystä
1 tl maustepippurirouhetta/ -jauhetta

1) Mittaa korppujauhot ja nesteet astiaan turpoamaan n. 5 minuutiksi
2) sekoita joukkoon mausteet
3) Kuullota sipulisilput rypsiöljyssä; jäähdytä hieman
4) Sekoita jauheliha muiden aineiden kanssa tasaiseksi massaksi
5) Anna seoksen vetäytyä jääkaapissa n. tunnin
6) Sekoita ja maista suolaisuus.

(ellet voi maistaa raakaa lihapullataikinaa, paista seoksesta pieni koelihapulla)

Laita uunipellin päälle leivin- tai paistopaperi.

Pyörittele seoksesta 25-30 lihapullaa tai litistä ne pihveiksi paperoidulle uunipellille.

Paista pullat/pihvit uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia.

Voit nauttia ne heti perunan tai uunijuuresten kanssa, mutta voit myös pakastaa jäähtyneet pullat.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 2488g5661kcal472.7g0g422.9g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)355g1315kcal49.4g257.7g8.9g14.6g
Keiju ruoka kasvirasvasekoite 15 % (Keiju), annos 200g355g569kcal2.8g21.3g53.3g0g
Vesi711g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 3.6g11kcal0.4g0.8g0.4g1.5g
Timjami 3.6g10kcal0.3g1g0.3g1.3g
Sipuli (kuorittu)267g72kcal3.5g12.8g0.5g4.5g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 48g424kcal0g0g48g0g
Maustepippuri, annos 1g18g0.5kcal0g0g0.2g0g
Valkosipuli 71g77kcal5.6g11.6g0.4g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8640g16278kcal1069.4g610.4g1069.8g46.8g
Valittu annoskoko4320g8139kcal534.7g305.2g534.9g23.4g
Annoskoko puolitettuna2160g4070kcal267.4g152.6g267.5g11.7g
Arvot/100g100g188kcal12.4g7.1g12.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313549