Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen804g265kcal26.5g39.4g0g0g
Vesi201g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 28g21kcal3.7g0.3g0.1g1.9g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g10g31kcal1.1g6g0.7g2.8g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)111g243kcal14.5g0.6g20.6g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1005g563kcal85.4g50.3g2g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g1005g3417kcal50.3g753.8g5g70.4g
Omena, ulkomainen, kuorittu 1146g512kcal2.2g107.9g1.1g20.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8640g10106kcal367.4g1916.6g59g191.4g
Valittu annoskoko4320g5053kcal183.7g958.3g29.5g95.7g
Annoskoko puolitettuna2160g2527kcal91.9g479.2g14.8g47.9g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273