Viljaton Porkkanasämpylä

3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa

Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.

Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.

Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.

Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.

Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.

Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.

(aika tahmeaa)

Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.

Lisää halutessa päälle siemeniä.

Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.

omat käyttämät porkkanat ja munat.

Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.

Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Sandy0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g240g144kcal21.6g13.2g1.2g175.2g
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g53g10kcal0.7g1.3g0.1g46.8g
Leivinjauhe 27g47kcal1.4g10.1g0g0.1g
Soijajauhot, Soyolk533g2133kcal208g85.3g106.7g64g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g533g3200kcal112g35.2g288g0g
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g800g2880kcal224g15.2g208g0g
Porkkana, tuore699g196kcal4.2g39.1g1.4g17.5g
Kananmuna kuorineen punnittu 1435g1801kcal157.8g3.7g129.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8640g20820kcal1459.4g406.2g1469.6g607.2g
Valittu annoskoko4320g10410kcal729.7g203.1g734.8g303.6g
Annoskoko puolitettuna2160g5205kcal364.9g101.6g367.4g151.8g
Arvot/100g100g241kcal16.9g4.7g17g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430063