Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g101g31kcal0.9g7.3g0.1g0g
Peruna, keskikokoinen 60g45g27kcal0.7g5.8g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Oliiviöljy 6.1g54kcal0g0g6.1g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g6.3g7.6kcal0.2g0.4g0.6g0.1g
Valkoviinietikka (Rajamäen)3.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.7g1.4kcal0.1g0.2g0g0.2g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g23g59kcal3.4g0g4.9g0g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana866g374kcal11.2g30.2g23.4g2.2g
Valittu annoskoko433g187kcal5.6g15.1g11.7g1.1g
Annoskoko puolitettuna217g94kcal2.8g7.6g5.9g0.6g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=340850