Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g186g708kcal10.1g59.6g46.6g3.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.4g3.4kcal0g0g0.4g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 140g318kcal26.5g0g23.7g0g
Peruna, vanha, kuorittu 28g21kcal0.5g4.3g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)3.6g1kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.7g3.9kcal0.3g0.6g0g0.1g
Maustepippuri, annos 1g0.2g0kcal0g0g0g0g
Persilja 12g3.2kcal0.2g0.1g0g0.9g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)47g77kcal1.4g1.9g7g0g
Kananmuna 50g(kpl)14g18kcal1.5g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana868g2305kcal81g133.4g158.2g9.2g
Valittu annoskoko434g1153kcal40.5g66.7g79.1g4.6g
Annoskoko puolitettuna217g576kcal20.3g33.4g39.6g2.3g
Arvot/100g100g266kcal9.3g15.4g18.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267176