Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali250g53kcal3g8.5g0.5g5.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g19g5.2kcal0.1g1.1g0g0.5g
Puuroriisi12g42kcal0.7g9.1g0.2g0.3g
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 100g228kcal19g0g17g0g
Siirappi 10g30kcal0g7.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana869g739kcal46.8g56.4g35.6g13.6g
Valittu annoskoko434g369kcal23.4g28.2g17.8g6.8g
Annoskoko puolitettuna217g185kcal11.7g14.1g8.9g3.4g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318