Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g2000g400kcal80g78g2g0g
Hirvenliha, 100g1600g1792kcal337.6g0g48g0g
Sipuli (kuorittu)600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Valkosipuli 80g87kcal6.3g13g0.5g1.7g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g60g201kcal7.2g39.6g1.4g4.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8680g5283kcal877.8g318.8g106.2g33.6g
Valittu annoskoko4340g2642kcal438.9g159.4g53.1g16.8g
Annoskoko puolitettuna2170g1321kcal219.5g79.7g26.6g8.4g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500